Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn vaak gewild vanwege de sterkte en mooie strakke uitstraling in een interieur. Voordelen van aluminium kozijnen zijn:

  • Onderhoudsarm
  • Strakke uitstraling
  • Sterk materiaal
  • Lange levensduur en hierdoor duurzaam

Onderhoudsarm

Het hebben van aluminium kozijnen zijn zo fijn in onderhoud, dat je ze amper hoeft schoon te maken. Dit materiaal rot niet zoals bij hout en hoeft ook niet geschilderd te worden. Het enige wat je kunt doen om het schoon en fris te houden, is een aantal keren in het jaar met een doekje er overheen gaan. Let op dat je geen bijtende schoonmaakmiddelen of schuursponsjes gebruikt. Dit kan de kozijnen beschadigen.

Strakke uitstraling

Aluminium kozijnen zijn heel mooi om te zien en passen bijna in iedere woning. Let wel op bij de keuze voor je kleur kozijnen, want deze is niet overschilderbaar. Dus eenmaal gekozen gaan deze kozijnen ruim 40 jaar mee. Met oog op de toekomst is het verstandig om een kleurkeuze te maken waar je heel lang van kunt genieten.

Sterk materiaal

Aluminium is een sterk materiaal en de kozijnen van aluminium kunnen grote raampartijen makkelijk aan. Ze zijn stevig en vormvast en gaan ruim 40 jaar mee. Daarnaast zijn ze dankzij het sterke profiel ook nog eens inbraak- en brandwerend. Zo creƫer je extra veiligheid in huis.

Lange levensduur

Aluminium kozijnen hebben een lange levensduur en zijn vaak duurzaam als het gemaakt is van gerecycled aluminium. Namelijk wordt aluminium dat gemaakt is sinds 1888 tot heden gerecycled en zo’n 75% hergebruikt bij de maak van nieuwe aluminium kozijnen. Het maken van aluminium kozijnen van gerecycled aluminium kost gemiddeld 95% minder energie dan bij de productie van nieuwe aluminium kozijnen. Een hele bewuste en milieuvriendelijke keuze dus!