Soorten kozijnen

Het vinden van de juiste kozijnen voor je woning kan een leuke, maar ook een lastige zoektocht zijn. Want waar let je op? Je hebt kozijnen in vier soorten, namelijk:

  • Kunststof kozijnen
  • Houten kozijnen
  • Aluminium kozijnen
  • Stalen kozijnen

Kunststof kozijnen

Kozijnen van kunststof waren vroeger helemaal niet populair. Men vond ze er ‘lelijk’ uitzien en de kwaliteit was ver te zoeken. Met de verbeteringen van de moderne technologie zijn kunststof kozijnen een van de populairste kozijnsoorten van dit moment. In veel nieuwbouw worden voor kunststof kozijnen gekozen vanwege vele voordelen. Meer over de voordelen kun je lezen op de pagina ‘kunststof kozijnen’.

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn altijd wel populair geweest. Niet alleen vanwege de huiselijk en warme uitstraling, maar ook vanwege de bewerkbaarheid. Hout is een natuurproduct en heeft zo nu en dan kwaaltjes, zoals rotten bij slecht onderhoud. Daarom dien je houten kozijnen dan ook goed te onderhouden. Ondanks dat hebben houten kozijnen veel voordelen waarom je geen ‘nee’ tegen deze keuze zou zeggen. Je kunt de voordelen lezen op de pagina ‘houten kozijnen’.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen passen bijna in iedere woning en hebben een elegante uitstraling. Tevens zijn aluminium kozijnen van zeer sterk materiaal gemaakt en hebben een hele lange levensduur. meer voordelen kun je lezen op de pagina ‘aluminium kozijnen’.

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen waren vroeger immens populair onder de rijken. Het was tot de jaren ’60 van de vorige eeuw een statussymbool geworden en heel veel luxe huizen hadden stalen kozijnen. Niet alleen omdat het zo duur en betaalbaar was voor de rijken, maar ook omdat er in die tijd geen kunststof kozijnen bestonden. Daarnaast waren houten kozijnen vaak van slechte kwaliteit en hadden een levensduur van hooguit 15 jaar. Tegenwoordig gaan houten kozijnen tot wel 75 jaar mee. Stalen kozijnen zijn ook erg duurzaam en vragen amper om onderhoud. Nog vele andere voordelen kun je lezen op de pagina ‘stalen kozijnen’.