Stalen kozijnen

Tot de jaren ’60 van de vorige eeuw waren stalen kozijnen immens populair onder de rijken. Het werd als het ware een statussymbool voor rijkdom, want voor de gewone burger waren deze kozijnen niet te betalen. De keuze voor stalen kozijnen bij rijken kwam ook voort uit de beperkte kozijnenmarkt. Kunststof kozijnen bestonden in die tijd niet en houten kozijnen waren van slechte kwaliteit waardoor ze hooguit 15 jaar meegingen. Dat is natuurlijk kort als de stalen kozijnen makkelijk 40 jaar haalden.

Deze voordelen van stalen kozijnen zijn:

  • goede isolatie
  • sterk materiaal
  • onderhoudsarm
  • unieke uitstraling

Sterk materiaal

Staal is een sterk materiaal en ondanks de smalle profielen kunnen het grote raampartijen dragen. Daarnaast zijn stalen kozijnen 60 minuten brandwerend en kunnen hiermee de maximale brandveiligheid bieden in je woning. Stalen kozijnen kunnen makkelijk 50 jaar meegaan.

Goede isolatie

De stalen kozijnen van vroeger waren mooi, maar niet isolerend. Dankzij de moderne technologie worden deze kozijnen gemonteerd met dubbel glazen. Ook zijn de stalen profielen voorzien van luchtkamers, een koudebrugonderbreking of een laag isolerend materiaal, om de isolatie te optimaliseren. Het buitenkozijn wordt voorzien van een zinklaag die het kozijn beschermt tegen weersomstandigheden. De stalen kozijnen die momenteel niet geïsoleerd zijn, worden enkel nog gebruikt als binnenkozijnen.

Onderhoudsarm

Je kunt extra voordeel uithalen door de onderhoudsarme toestand van deze kozijnen. Geen schilderwerk bijvoorbeeld. Eens in de zoveel tijd een doekje eroverheen is al voldoende. Maak stalen kozijnen niet schoon met bijtende schoonmaakmiddelen of schuursponsjes. Deze kunnen het kozijn beschadigen.

Unieke uitstraling

Voor de liefhebbers van industriële look zijn dit de juiste kozijnen! Het heeft een hele stoere, robuuste uitstraling en dankzij de smalle profielen is er ook veel lichtinval en uitziet in het huis.